Dosign
“De vrijheid die Dosign mij biedt is een absolute meerwaarde”

Bert van Steenbruggen had al ruim 25 jaar ervaring als (piping) designer en site engineer, toen hij in 2014 bij Dosign in vaste dienst kwam. Sindsdien werkt hij met veel plezier op uiteenlopende projecten in zijn favoriete branche: de petrochemie.

De technische carrière van Bert begon in 1976, na het behalen van zijn LTS-diploma. “Ik ging aan het werk als machinebankwerker”, vertelt hij. “Daar kwam ik in aanraking met piping. Dat fascineerde me meteen: de werkzaamheden, de materie, het laswerk. Ik ging met mijn chef in gesprek en kon al snel aan de slag in de pijpfitterij. Niet lang daarna ging ik in de buitendienst om installaties te bouwen.”

Engineering ambities

De ambities van Bert reikten verder. Hij volgde de MTS-opleiding Werktuigbouwkunde en ging als engineer/tekenaar aan de slag bij diverse ingenieursbureaus en bedrijven. Zo werkte hij vijftien jaar bij SBM Offshore. Bert: “Daar was ik onder meer betrokken bij de engineering van FPSO’s: grote drijvende productieplatforms voor de productie, behandeling en opslag van aardolie en -gas. Een mooie tijd, waarin ik op locatie werkte in onder meer Singapore, Dubai en Maleisië.”

Vast contract bij Dosign

In 2013 ging Berts zoon via Dosign ook aan het werk bij SBM Offshore. Zodoende had Bert meerdere malen contact met Frank Meijer, sr. consultant piping & mechanical bij Dosign. “Ik had meteen een goed gevoel bij Dosign”, aldus Bert. “Ik kende al mensen die er werkten en de gesprekken met Frank verliepen prettig. Op een gegeven moment bood Dosign me een vast contract aan. Dat was perfect. Ik had zekerheid en tegelijkertijd de vrijheid om op verschillende projecten te werken. In januari 2014 ging ik voor mijn eerste project aan de slag bij Tebodin.”

Praktijkervaring van pas

Inmiddels zijn we ruim drie jaar en vele projecten verder. De laatste twee jaar werkte Bert voor ingenieursbureau Jacobs op projecten van Huntsman, Indorama, Shell Botlek, Lyondell en BP Europoort. Als senior expert designer / site engineer was hij verantwoordelijk voor de engineering en constructiebegeleiding van installaties, maar ook voor werkzaamheden als inmeten en het aanpassen van stukken leidingwerk. Zijn praktijkervaring kwam hierbij goed van pas. Bert: “Het is handig als je weet hoe een installatie is opgebouwd. Mini-projecten, bijvoorbeeld een revisie, benader ik vrijwel altijd vanuit de praktijk. Pas daarna ga ik tekenen of modelleren.”

Vrijheid, zekerheid en een goed salaris

Op het moment dat we Bert spreken, is zijn opdracht bij Jacobs juist afgerond. Nieuwe, mooie projecten dienen zich alweer aan. “Dat is het leuke aan werken bij Dosign”, zegt Bert. “Ik werk op diverse locaties voor verschillende opdrachtgevers en doe steeds weer nieuwe kennis en ervaring op. De vrijheid die Dosign mij hiermee biedt is een absolute meerwaarde. Net als de zekerheid van mijn vaste contract en het goede salaris.”

Interesse?