Dosign
“Een mooie opstap naar mijn toekomstige carrière in de techniek”

Emma Moonen verruilde haar bijbaan bij een bakkerij voor een technische studentenbaan. Via Dosign Students werkt ze bij Spirotech. En dat is naar haar eigen zeggen een mooie opstap naar haar toekomstige carrière in de techniek.

“Ik studeer Mechanical Engineering aan de TU Eindhoven”, vertelt Emma. “Binnen deze brede technische opleiding kan ik vele kanten op. Inmiddels heb ik mijn bachelor afgerond. Ik ben nu bezig met mijn Master, in de richting Microsystems. In dit vakgebied vindt alles op microschaal plaats. Onderzoekstoepassingen zijn bijvoorbeeld ‘lab-on-a-chip’ en ‘brain-on-a-chip’.

Rondje googlen
In de zomer van 2016 ging Emma op zoek naar een bijbaan voor technisch studenten. Een rondje googlen bracht haar al snel bij Dosign Students. “Ik vulde mijn gegevens op de site in en voegde mijn cv toe. Dosign ging voor mij op zoek naar een passende baan in de buurt van mijn woonplaats. Uiteindelijk vonden zij Spirotech: een bedrijf dat chemische en fysieke oplossingen biedt voor het verwijderen van lucht en vuil uit verwarmings- en koelingsinstallaties.”

Mee op sollicitatie
Emma ging op gesprek bij Dosign. Daarna volgde het sollicitatiegesprek bij Spirotech. “Joep Looijen van Dosign ging met me mee”, zegt Emma. “Dat vond ik erg prettig.” Sinds begin 2017 werkt Emma bij Spirotech. Over haar werkzaamheden vertelt ze: “Ik maak technisch trainings- en toetsingsmateriaal voor alle medewerkers binnen het bedrijf. Van de sales managers tot en met de R&D engineers.”

Raakvlakken
Emma vervolgt: “Dit werk sluit niet geheel aan op mijn studie, maar er zijn wel raakvlakken. Ik moet immers begrijpen wat ik opschrijf en ik bewerk 3D-tekeningen. Bovendien maak ik deel uit van een technische omgeving. En ervaar ik hoe het werkt in een bedrijf waar verschillende disciplines samenwerken. Dat alleen is al leuk en interessant!”