Dosign
"Dosign Students vond de juiste baan op het juiste moment."

Werktuigbouwkundestudent Rick de Wildt vond via Dosign Students een vakantiebaan in zijn studierichting. En daar is hij maar wat blij mee: “Ik had niet verwacht dat ze in zo’n korte tijd zo’n leuke baan zouden vinden!”

Met zijn vakantiebaan overbrugt Rick een periode van drie maanden, waarin hij even niet hoeft te studeren. Hij legt uit: “Voor de zomervakantie rondde ik het eerste jaar van mijn master af. Na de vakantie vertrek ik voor mijn stage naar de Universiteit van Melbourne, om onderzoeken uit te voeren op het gebied van biomechanica. De tussenliggende periode, in totaal drie maanden, besloot ik nuttig te besteden met vakantiewerk.”

Via Google bij Dosign

Rick vond zijn vakantiebaan via Dosign Students. Hoe kwam hij daar terecht? “Ik ging op verschillende manieren op zoek naar werk”, vertelt hij. “Zo benaderde ik een vorige werkgever. Ook ging ik online op zoek naar engineeringbanen voor studenten. Een rondje googelen bracht me op de site van Dosign. Daar uploadde ik mijn cv. Niet lang daarna werd ik gebeld door Marco Knipscheer van Dosign Students.”

Positief verrast

Rick vertelde aan Marco wat hij zocht: een baan voor drie maanden in of rond Eindhoven, die bij voorkeur aansluit bij zijn studie. “Ik besefte dat dit geen eenvoudige opgave was en ging er niet vanuit dat Dosign snel iets zou vinden”, zegt Rick. “Ik was dan ook positief verrast toen Marco mij belde. Hij had werk voor drie maanden gevonden bij WDH Hydraulics, een bedrijf dat cilinders voor de offshore produceert, reviseert en repareert.”

15 kilometer fietsen

“Het bedrijf en de grote mechanica spraken me enorm aan”, vervolgt Rick. “Het enige minpuntje was dat het vijftien kilometer van Eindhoven ligt. Best ver voor een student die is aangewezen op zijn fiets! Toch ging ik er op gesprek. Al tijdens het gesprek besloot ik: voor deze leuke baan bij dit mooie bedrijf heb ik wel een lange fietstocht over!”

Gevarieerde projecten

WDH Hydraulics beschikt over een moderne machinehal, met daarnaast een kantoor met eigen engineering afdeling. Op die afdeling werkt Rick. “Ik word ingezet als een soort projectengineer. Ik pak de projecten op die op de achtergrond geraakt zijn en/of wat meer uitzoekwerk vergen. Die projecten zijn zeer gevarieerd. Zo moet ik voor het ene projecten vooral tekenen en voor het andere project juist weer programmeren. Ik leer hier heel veel praktische zaken die ik op de universiteit niet krijg. Dat maakt het werk interessant en uitdagend.”

Tevreden

Over Dosign Students is Rick meer dan tevreden. “Zelf had ik geen betere baan kunnen vinden”, zegt hij. “Het werk sluit aan op mijn interesses en ook qua planning komt het perfect uit. Dosign Students vond voor mij de juiste baan op het juiste moment!”

Wil jij ook een studenten baan?