Dosign
“Ik miste uitdaging en wist dat Dosign me die kon bieden”

Sander Molenaar wist op zijn vijftiende al: “Ik wil de procestechniek in”. Tot op de dag van vandaag heeft hij zich daaraan gehouden. Als Dosigner voert hij projecten uit voor gerenommeerde opdrachtgevers in de procesindustrie. We spreken hem op zijn huidige werkplek, bij een groot zuivelconcern in Noord-Brabant.

“Als vmbo-scholier werkte ik bij een overslagbedrijf voor chemicaliën”, vertelt Sander. “De werkzaamheden fascineerden me. Ik zocht een opleiding die daarop aansloot en koos voor mbo procesoperator. Daarna volgde ik chemische technologie op het hbo.” In de zomer van 2011 behaalde Sander zijn diploma. Een paar maanden later kon hij, via Dosign, als procesengineer aan de slag bij een wereldwijd opererend ingenieursbureau.

Uitdaging
Na drie jaar liepen zijn projecten bij het ingenieursbureau ten einde. Sander verliet het Dosign-nest voor een internationale producent van chemische producten. Na een jaar klopte hij toch weer aan bij Dosign: “Ik miste uitdaging en wist dat Dosign me die kon bieden. Ik kon kiezen uit drie vacatures. Niet lang daarna startte ik als procesengineer bij een van de grootste marktspelers op zuivelgebied.”

Nieuwbouw en renovatie
Inmiddels is Sander epc-manager. Hij is verantwoordelijk voor de engineering, inkoop en uitvoering van nieuwbouw- en renovatieprojecten binnen de fabrieksomgeving. Sander geeft een voorbeeld: “In een van de tankparken plaatsten we een nieuwe tank naast een bestaande tank. De manifold bouwden we uit met extra kleppen. Ook brachten we de tanks met elkaar – en met andere fabrieksdelen - in verbinding. Zowel fysiek als softwarematig.”

Toegankelijk, vriendschappelijk, betrokken
Sander is nog altijd blij met zijn terugkeer naar Dosign. “Wat ik prettig aan de adviseurs vind, is dat ze toegankelijk zijn. Het contact is vriendschappelijk. Ook blijven zij betrokken. Ze bellen me regelmatig om te vragen hoe het gaat. Bovendien dragen ze graag bij aan mijn persoonlijke ontwikkeling. En ik krijg een leaseauto!”

Veel richtingen op
Waar ligt voor Sander de toekomst? In de chemische technologie? “In ieder geval in de procesindustrie”, antwoordt hij. “Daarin kun je veel richtingen op. Nu werk ik in de voedingsmiddelenindustrie, straks misschien in de farmacie of chemie. Elke industrie heeft zijn bijzonderheden en innovaties. Dat maakt dit werk ook zo mooi!”

Interesse?