Dosign
“Een betere start van mijn technische carrière is er niet”

Na het afronden van het duale traject bij Dosign was het voor Sjoerd van Aart vanzelfsprekend: hij bleef verbonden aan Dosign, om via een vaste aanstelling op verschillende projecten te werken.

Sjoerd volgde het Duaal Engineering Traject in de richting Elektrotechniek. Het praktijkgedeelte van dit traject voerde hij uit bij de Suikerunie in Dinteloord. “Vergeleken met mijn eerdere mbo-opleiding was het behoorlijk zwaar”, blikt Sjoerd terug. “Maar ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In het begin verrichtte ik alleen tekenwerk. Op het eind had ik mijn eigen project: het migreren van een schakelruimte.”

Kolencentrale

Met zijn ingenieursdiploma op zak startte Sjoerd in september 2017 op zijn huidige project bij Dosign. Hij licht toe: “Via Engie Services werk ik als E&I engineer op de kolen- en kerncentrale in Borssele. Ik ben betrokken bij het project ‘ontvlechting’. Dit houdt in dat de twee centrales gesplitst worden, waarna de kolencentrale ontmanteld wordt. Ik houd me bezig met de uitwerking van de werkpakketten, de werkvergunningaanvragen en de inkoop.”

Afwisseling

“Bij de Suikerunie leerde ik het ingenieursvak vanuit de opdrachtgeverskant”, vervolgt Sjoerd. “Bij Engie Services werk ik juist aan de kant van de aannemer. Die afwisseling is interessant en leerzaam. En dat is precies het grote voordeel van werken bij Dosign. Een betere start van mijn technische carrière is er niet!”

Zelfvertrouwen

Hoe ziet Sjoerd zijn carrière voor zich? “Ik wil eerst een goede engineer worden. Ervaring opdoen op verschillende projecten. En mijn technische kennis vergroten. Dosign helpt me daarbij. Binnenkort start ik met de training ‘Ontwerpdeskundige Laagspanning’. Later volg ik nog een cursus EPLAN. Dosign betaalt die cursussen. Dat is niet alleen een financieel voordeel. Dosign investeert in mijn toekomst als engineer. Dat geeft zelfvertrouwen.”

Meld je nu aan!

Heb jij dus (straks) een mbo-, havo- of vwo-diploma met technisch profiel? Wil jij alles van techniek weten en ben je een echte doorzetter? Dan heb jij het in je om een top engineer te worden. Ontketen de engineer in jezelf!