Dosign
Industriële Automatisering Traineeship bij Dosign

Industriële Automatisering is een breed en uitdagend vakgebied waar jij als Engineer écht het verschil kan maken. Ben jij (bijna) in het bezit van een bachelor Elektrotechniek, Control Systems, Technische Informatica, ICT, Wertktuigbouwkunde (WTB) of Computer Engineering? Bij Dosign hebben we een unieke mogelijkheid om middels een traineeship opgeleid te worden tot Industriële Automatisering Engineer!

Automatisering wordt als begrip vaak gebruikt. In basis komt het er bij automatisering op neer dat de mens wordt vervangen door software of een machine. Vandaag de dag zien we het overal om ons heen. Denk maar eens aan de smart home toepassingen zoals slimme verlichting of een robot stofzuiger. In de techniek is dit niet anders. Wanneer het gaat om automatisering in de techniek spreken we van Industriële Automatisering. Hierbij kun je denken aan de optimalisatie van processen door middel van software systemen en machines.

De vraag naar goede experts binnen dit vakgebied neemt steeds verder toe. Om hier op in te spelen heeft Dosign Engineering samen met Dosign Academy en partners (ingenieursbureaus en installateurs) een uniek Traineeship ontwikkeld waarin je in 2 jaar tijd alle facetten van Industriële Automatisering leert kennen. 

Traineeship in het kort

  • Je werkt fulltime mee als Engineer bij een van onze partners;

  • 1 x per twee weken volg je lessen op onze Dosign Academy in Rotterdam;

  • Het traineeship duurt twee jaar;

  • Dosign is het hele traineeship je werkgever en begeleider;

  • Na twee jaar ben je in het bezit van een diploma Industriële Automatisering Engineer.

Uitleg Industriële Automatisering & Traineeship

Wat is een Industriële Automatisering Engineer?

Een Industriële Engineer past wetenschap, wiskunde en engineering toe op machines en systemen. De Engineer is vooral bezig met de optimalisatie van complexe processen en systemen door middel van statistische analyses, design, planning, kwaliteitscontrole en computersimulaties. Het draait allemaal om procesautomatisering. Hierbij worden systemen gebruikt om processen in bijvoorbeeld de olie/gas, voedingsmiddelen industrie, petrochemie of maritieme sector te optimaliseren. Qua systemen kun je denken aan PLC's, PCS, SCADA en DCS systemen.

Wat leer je in het Traineeship tot Industriële Automatisering Engineer?

Je leert welke systemen er zijn. Hoe de diverse systemen werken en wat het toepassingsgebied van deze systemen is. Je doet kennis en ervaring op in de vele disciplines die onder de industrie tak Industriële Automatisering vallen. Denk aan besturingstechnologie, programmeren (PLC’s, PC’s en micro-controllers), SCADA, elektrotechniek, hydraulische en luchtgestuurde systemen, mechanica en regeltechniek. Daarbij zijn theorie (de lessen) als praktijk (de baan als jr. IA Engineer) een goede aanvulling op elkaar.

Voor wie is het traineeship?

In het traineeship van Dosign leiden wij (recent) afgestudeerde Engineers op met een hbo bachelor in Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde (WTB), Technische Natuurkunde, AOT (algemene operationele techniek), ICT (technische informatica) of Control Systems.

Soms zijn onze opdrachtgevers op zoek naar kandidaten voor bijvoorbeeld een Service Engineer IA functie. Dan staat de opleiding (deels) open voor kandidaten met een MBO niveau 4 diploma in de techniek.

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

De opleiding bestaat uit 2 jaar met elk jaar 10 klassikale lessen en diverse e-learning modules. Elk jaar wordt afgesloten met een examen. In jaar 1 en 2 krijg je ook nog 2 praktijklessen op een praktijklocatie.

Je krijgt les van ervaren, gepassioneerde professionals uit de praktijk. Gastcolleges worden verzorgd door experts die een stukje verdieping bieden in een onderwerp uit de industrie.

Waar ga ik werken?

Je werkt bij één van onze partners binnen het traineeship. Dat zijn onder andere IAP, Siemens, JB Systems, Yokogawa, WorleyParsons en Emmerson.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring €2.300 - €2.700 bruto per maand. Daar krijg je bij: 8% vakantiegeld, 33 vrije dagen, volledige reiskostenvergoeding, gratis technisch management trainingen op Dosign Academy, een collectieve zorgverzekering van CZ en een netto onkostenvergoeding van €450 euro op jaarbasis. De kosten voor de opleiding worden door Dosign en de opdrachtgever betaald.

Ik wil graag solliciteren voor het traineeship, hoe gaat dit in zijn werk?

Heb je interesse om dit traineeship te volgen? Solliciteer dan op een van de openstaande vacatures. Wil je eerst meer informatie of wil je een recruiter spreken? Je mag ons ook altijd bellen op +31104770101

Lesinhoud traineeship

Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen die per blok worden behandeld. Ieder blok staat voor een jaar. Je sluit ieder blok af met een schriftelijk examen.

Lesinhoud traineeship

Recente Traineeship Industrial Automation vacatures

;
dots background

Direct contact met een recruiter?

Onze adviseurs denken graag met je mee over de mogelijkheden binnen het instrumentatie traineeship. Neem gerust contact op met een van onze recruiters als je vragen hebt!

Joram Sikkema

Talent acquisition specialist

Dosign Rotterdam

+31610045561

[email protected]