Dosign
Instrumentatie Traineeship bij Dosign

Ben jij een startende Engineer en heb jij (bijna) een bachelor Elektrotechniek, Chemische Technologie, Technische Natuurkunde of Chemie op zak? Bij Dosign hebben we een unieke mogelijkheid voor jou om middels een traineeship opgeleid te worden tot Instrumentatie / Proces Control Engineer.

Efficiency in termen van productie, maar ook in termen van energieverbruik en CO2- uitstoot. Om deze efficiency te vergroten spelen meet- en regeltechnische systemen een cruciale rol; het werk van Instrumentatie Engineers. De vraag naar deze experts is enorm.

Omdat er geen specifieke opleiding op HBO niveau bestaat in dit vakgebied heeft Dosign Engineering samen met Dosign Academy en partners (ingenieursbureaus en installateurs) een uniek Traineeship ontwikkeld waarin je in 2 jaar tijd alle facetten van instrumentatie engineering leert kennen. 

Traineeship in het kort

  • Je werkt fulltime mee op een Instrumentatie Engineering afdeling;

  • 1 x per twee weken volg je lessen op onze Dosign Academy in Rotterdam;

  • Het traineeship duurt twee jaar;

  • Dosign is het hele traineeship je werkgever en begeleider;

  • Na twee jaar ben je in het bezit van een diploma Instrumentatie Engineering.

Uitleg Instrumentatie Engineering & Traineeship

Wat is een Instrumentatie Engineer?

Een Instrumentatie Engineer is een technisch specialist die zich richt op de werking van meet- en regelinstrumenten. Vaak worden deze meet- en regelinstrumenten gebruikt in het ontwerp en de configuratie van installaties in industrieën met geautomatiseerde processen zoals chemische- of productieinstallaties.

Wat leer je in het traineeship tot Instrumentatie Engineer?

Je leert welke verschillende meet- en regelinstrumenten er zijn, hoe je ze kunt inzetten en op welk moment je moet kiezen voor welk instrument. Uiteraard komen ook de veiligheidsregels aan bod. Daarbij zijn theorie (de lessen) als praktijk (de baan als jr. instrumentatie engineer) een goede aanvulling op elkaar.

Voor wie is het instrumentatie traineeship?

In het instrumentatie traineeship van Dosign leiden wij (recent) afgestudeerde Engineers op met een hbo bachelor in Elektrotechniek, Chemische Technologie, Technische Natuurkunde, Chemie of AOT (algemene operationele techniek).

Soms zijn onze opdrachtgevers op zoek naar kandidaten voor een instrumentatie designer functie. Dan staat de opleiding (deels) open voor kandidaten met een MBO niveau 4 diploma in de techniek.

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

De opleiding bestaat uit 40 lessen in blokken van 10 lessen, die ieder worden afgesloten met een examen. In blok 1, 2 en 3 krijg je ook nog 2 praktijklessen op een praktijklocatie. 

Je krijgt les van ervaren, gepassioneerde professionals uit de praktijk. Gastcolleges worden verzorgd door experts die een stukje verdieping bieden in een onderwerp uit de industrie.

Waar ga ik werken?

Je werkt bij één van onze partners binnen het traineeship. Dat zijn onder andere WorleyParsons, KH Engineering, Technip, SPIE, Vicoma, ENGIE, Fluor en Royal HaskoningDHV.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring €2.300 - €2.700 bruto per maand. Daar krijg je bij: 8% vakantiegeld, 33 vrije dagen, volledige reiskostenvergoeding, gratis technisch management trainingen op Dosign Academy, een collectieve zorgverzekering van CZ en een netto onkostenvergoeding van €450 euro op jaarbasis. De kosten voor de opleiding worden door Dosign en de opdrachtgever betaald.

Ik wil graag solliciteren voor het traineeship, hoe gaat dit in zijn werk?

Heb je interesse om dit traineeship te volgen? Solliciteer dan op een van de openstaande vacatures. Wil je eerst meer informatie of wil je een recruiter spreken? Je mag ons ook altijd bellen op +31104770101

Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen die per blok worden behandeld. Ieder blok staat voor een half jaar. Je sluit het blok af met een schriftelijk examen.

 

Lesinhoud traineeship

Recente Traineeship Instrumentatie vacatures

;
dots background

Direct contact met een recruiter?

Onze adviseurs denken graag met je mee over de mogelijkheden binnen het instrumentatie traineeship. Neem gerust contact op met een van onze recruiters als je vragen hebt!

Joram Sikkema

Talent acquisition specialist

Dosign Rotterdam

+31610045561

[email protected]