Dosign
Piping Engineering & Design Traineeship bij Dosign

Heb jij een werktuigbouwkundige achtergrond (Universitair, HBO of MBO niv.4) en beschik je over creativiteit en ruimtelijk inzicht? Of ben je beginnend piping engineer? Dan zijn er voor jou enorme mogelijkheden voor een carrière als piping engineer. Bij Dosign hebben we een unieke mogelijkheid voor jou om middels een traineeship opgeleid te worden in de Piping Design en Engineering!

Pijpleidingen worden in allerlei industrieën gebruikt om vloeistoffen en gassen te verplaatsen. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor innovatieve bio-raffinage installaties, offshore platformen, chemische of farmaceutische productielocaties en industriële schepen. Als Piping Engineer ben jij de specialist die sturing weet te geven tijdens het ontwerp, engineering en de bouw van de leidingsystemen. Omdat leidingen vaak het verbindende element zijn van grotere installaties is het belangrijk dat je goed samenwerkt met de andere technische specialisten. Het is ook een vakgebied waarin je nooit helemaal uitgeleerd bent. Zo kun je jezelf later verder specialiseren in stress analyses, materiaalkeuze of doorgroeien naar een leidinggevende rol.

Om in te spelen op het te kort aan goed opgeleide Piping Engineers heeft Dosign Engineering samen met Dosign Academy en partners (ingenieursbureaus en installateurs) een uniek Traineeship ontwikkeld waarin je in 2 jaar tijd alle facetten van Piping Engineering en Design leert kennen.

Traineeship in het kort

  • Je werkt fulltime mee als Junior Piping Engineer bij een ingenieursbureau;

  • 1 x per twee weken volg je lessen op onze Dosign Academy in Rotterdam;

  • Het traineeship duurt twee jaar;

  • Dosign is het hele traineeship je werkgever en begeleider;

  • Na twee jaar ben je in het bezit van een diploma Piping Design & Engineering.

Uitleg Piping Engineering & Traineeship

Wat is een Piping Engineer?

Het vakgebied van piping engineering richt zich op zowel ondergrondse en bovengrondse pijpleidingsystemen, die vooral worden gebruikt voor het transporteren van gassen en vloeistoffen (of eventueel vaste stoffen als gruis en zand vermengd met een vloeistof). Een speciale vorm van piping is het zogeheten conveying: hierbij worden vaste stoffen verplaatst met behulp van een transportgas als lucht of stikstof.

Wat leer je in het traineeship?

Tijdens het traineeship leer je alles over het ontwerpproces en wat er verder bij (petrochemische) leidingsystemen komt kijken. Niet alleen de theorie over ontwerpmethodieken, instrumentatie en projectstructuren komt aan bod, we staan ook uitgebreid stil bij veiligheid en verwerken vooral veel praktijksituaties in de opleiding.

Voor wie is het Piping Engineering & Design traineeship?

De piping opleiding / traineeship is er voor alle werktuigbouwkundigen (hbo/wo) die ambities hebben in de engineering binnen de procesindustrie. Soms zijn onze opdrachtgevers op zoek naar kandidaten voor een piping designer functie. Dan staat de opleiding (deels) open voor kandidaten met een MBO niveau 4 diploma in de techniek.

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

De opleiding duurt 2 kalenderjaren. Iedere 2 weken volg je ’s avonds een les van 4 uur bij de Dosign Academy. Je krijgt les van ervaren, gepassioneerde professionals uit de praktijk. Gastcolleges worden verzorgd door experts die een stukje verdieping bieden in een onderwerp uit de industrie.

Waar ga ik werken?

Je werkt bij één van onze partners binnen het traineeship. Denk aan ingenieursbureaus zoals WorleyParsons, KH Engineering of Vicoma.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring €2.300 - €2.700 bruto per maand. Daar krijg je bij: 8% vakantiegeld, 33 vrije dagen, volledige reiskostenvergoeding, gratis technisch management trainingen op Dosign Academy, een collectieve zorgverzekering van CZ en een netto onkostenvergoeding van €450 euro op jaarbasis. De kosten voor de opleiding worden door Dosign en de opdrachtgever betaald.

Ik wil graag solliciteren voor het traineeship, hoe gaat dit in zijn werk?

Heb je interesse om dit traineeship te volgen? Solliciteer dan op een van de openstaande vacatures. Wil je eerst meer informatie of wil je een recruiter spreken? Je mag ons ook altijd bellen op +31104770101

Lesinhoud traineeship

Hieronder vind je een overzicht van de onderwerpen die per blok worden behandeld. Ieder blok staat voor een half jaar. Je sluit het blok af met een schriftelijk examen.

Lesinhoud traineeship

Recente Traineeship Piping vacatures

;
dots background

Direct contact met een recruiter?

Onze adviseurs denken graag met je mee over de mogelijkheden binnen het instrumentatie traineeship. Neem gerust contact op met een van onze recruiters als je vragen hebt!

Joram Sikkema

Talent acquisition specialist

Dosign Rotterdam

+31610045561

[email protected]